Τεράστια αναστάτωση στο λιμάνι του Πειραιά έξω από το πλοίο που ταξιδεύει για Χανιά – Γιατί παραμένει “σφραγισμένο”… (pics)

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα, στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλοίο Mykonos Palace των Μινωικών Γραμμών, το οποίο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το δρομολόγιο του για τα Χανιά, στις 16:00.

Λόγω επιθεώρησης του πλοίου, από κλιμάκιο του αρμόδιου Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, οι πόρτες του καραβιού μέχρι και αυτή την ώρα, κάτι λιγότερο δηλαδή από μια ώρα πριν από τον προγραμματισμένο  απόπλου του, παραμένουν κλειστές, με αποτέλεσμα εκατοντάδες επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήριο για να ταξιδέψουν, να μην μπορούν να επιβιβαστούν στο πλοίο, όχι με ευθύνη της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Ο έλεγχος αν και θα έπρεπε να ολοκληρωθεί, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη, κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο επιβατικό κοινό, το οποίο φορτωμένο με τις βαλίτσες στα χέρια, παραμένει μέσα στον ήλιο και στις υψηλές θερμοκρασίες, χωρίς να μπορεί να εισέλθει στο πλοίο.

Οι άνθρωποι της εταιρίας προσπαθούν να δώσουν εξηγήσεις στους επιβάτες, από τους οποίους πλέον δεν λείπει ο εκνευρισμός, για κάτι στο οποίο οι Μινωικές Γραμμές, δεν φέρουν καμία ευθύνη. Πλήρωμα του πλοίου μάλιστα προσπαθεί να βάλει τις ευπαθείς ομάδες των επιβατών σε δροσερό και σκιερό σημείο του λιμανιού, αν και κάτι τέτοιο – αυτή την ώρα – δεν είναι ιδιαιτέρως εφικτό. Πιθανότατα ο απόπλους του πλοίου να καθυστερήσει με δεδομένο πως η επιβίβαση και ο έλεγχος των εισιτηρίων, δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.