Αισιόδοξος ο Ολλανδός μελετητής για το ποδηλατροδρόμιο στα Καθιανά! Σε δυο χρόνια θα λειτουργεί… (pic+vids)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε νωρίς το μεσημέρι στο δημαρχείο Χανίων, ο Ολλανδός Μελετητής – Κατακσευαστής κατασκευαστής, Σάντερ Ντούμα, ο οποίος βρίσκεται από την Δευτέρα στα Χανιά,  για το θέμα του ποδηλατροδρομίου στα Καθιανά Ακρωτηρίου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ντούμα αφού πρώτα έκανε γνωστό ότι ο ίδιος είναι ο μελετητής του έργου, από την εποχή του Αθήνα 2004, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι με καλές συνεργασίες, η αθλητική εγκατάσταση, θα μπορέσει να αποκτήσει ζωή και να προσεγγίσει το διεθνές ενδιαφέρον του κόσμου της ποδηλασίας. “Οι προδιαγραφές του ποδηλατοδρομίου είναι διεθνείς, ενώ η πίστα θα μπορούσε να φιλοξενήσει ακόμα και Ολυμπιακούς αγώνες ωστόσο, οι εξέδρες δεν αρκούν. Η πίστα όμως μπορεί να στηρίξει διεθνείς αγώνες” είπε μεταξύ άλλων ο Ολλανδός director contractor- track builder.

candia

Στην διάρκεια των δηλώσεων του ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης μεταξύ άλλων είπε: Με την επίσκεψη μας στον χώρο, κάναμε μια αυτοψία και είδαμε τι πρέπει να για να ολοκληρωθεί το έργο. Υπήρξε συνάντηση και με την τεχνική υπηρεσία και δόθηκε ένα χρονοδιάγραμμα. Ταυτόχρονα, έγινε και μία επικοινωνία με το Υπουργείο αθλητισμού τόσο για την χρηματοδότηση όσο και για τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρωθεί. Το ποδηλατοδρόμιο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί και με ιδίους πόρους, ωστόσο αναζητούμε μία άλλη λύση.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Στέλιος Μιχαηλάκης, τόνισε ότι “από την αρχή που ανέλαβε τα καθήκοντα του, είχε θέσει σαν στόχο να ολοκληρωθεί το έργο του ποδηλατοδρομίου“…

Το έργο θα είναι έτοιμο σε δύο χρόνια καθώς οι μετρήσεις έχουν γίνει και θα προχωρήσουν στην διαγωνιστική διαδικασία” ξεκαθάρισε από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Ξανθουδάκης, ο οποίος σε άλλο σημείο των δηλώσεων του, ανέφερε ακόμη πως “η βασική υποδομή υπάρχει και τα Χανιά μπορούν να αποτελέσουν, προορισμό για την ποδηλασία. Προχωράμε για τις βασικές υποδομές εκτός της τελικής επίστρωσης και μετά σε ειδική διαδικασία για τα τεκμηριωμένα εξειδικευμένα έργα που αφορούν στον ειδικό κατασκευαστή”.

Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, σχετικά με έργα αποπεράτωσης του ποδηλατοδρομίου Χανίων.