Αγρότες Ιεράπετρας: Να ναυλωθεί πλοίο ασφαλείας

Τη ναύλωση πλοίου ασφαλείας για την έγκαιρη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων (κυρίως κηπευτικά) ζητά σε επιστολή που απέστειλε προς τον αρμόδιο υπουργό, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Αφορμή για την ενέργεια αυτή στάθηκε η απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει για την Τετάρτη 18 Απριλίου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Αξίζει να σημειωθεί πως, δεν είναι η πρώτη φορά που οι αγρότες της Ανατολικής Κρήτης ζητούν τη ναύλωση πλοίου ασφαλείας για τη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων τους, τα οποία ως προορισμό έχουν τις αγορές του εξωτερικού.

(Φωτο radiolasithi.gr)

Πιο αναλυτικά, στην επιστολή του κ. Καλαντζάκη τονίζονται τα εξής:

“Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

“Ο λόγος της παρούσας επιστολής είναι η ενημέρωσή σας για την απεργία την οποία έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για τις 18 Απριλίου 2018 και τις συνέπειες αυτής για τους αγρότες της Ιεράπετρας.

Οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι ο Δήμος Ιεράπετρας έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των καταστροφικών συνεπειών των θυελλωδών ανέμων της 24ης Ιανουαρίου- 26ης Ιανουαρίου, μέχρι την 27η Αυγούστου 2018.

Το γεγονός αυτό συνδυαζόμενο με τις χαμηλές τιμές των οπωροκηπευτικών της παρούσας παραγωγικής περιόδου, την υψηλή φορολογία και την παρατεταμένη ανομβρία που αντιμετωπίζουμε ως Δήμος, έχουν οδηγήσει τους αγρότες μας σε μία πολύ δύσκολη υφιστάμενη κατάσταση η οποία θα χαρακτηριστεί μη βιώσιμη αν επιβαρυνθεί με τις επιπτώσεις της απεργίας της ΠΝΟ.

Η αγωνία των παραγωγών μας για την αλλοίωση των προϊόντων τους και για την αδυναμία ή την ασυνέπεια στην τήρηση των χρόνων παράδοσης στους προμηθευτές τους είναι πολύ μεγάλη και όχι αβάσιμη.

Γεγονότα τέτοιου είδους δεν ενέχουν μόνο άμεσους κινδύνους οικονομικής δυσπραγίας αλλά και μακροπρόσθεσμους κινδύνους προερχόμενους από πιθανή ποιοτική αμφισβήτηση των προϊόντων ή ακόμα και από διακοπή συνεργασιών.

Για όλα τα παραπάνω ζητώ την άμεση κινητοποίησή σας για την ταχεία δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας, ώστε να εξασφαλιστεί η έγκαιρη, απρόσκοπτη και ομαλή μεταφορά των προϊόντων της Ιεράπετρας καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας”.

Την ίδια ώρα μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας αποφασίσθηκε οι αγρότες να αντιδράσουν αποφασιστικά, αν οι κινητοποιήσεις της ΠΝΟ κλιμακωθούν”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − 3 =