Αγωνία στο Ρέθυμνο μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού – Σε καραντίνα η οικογένεια του 58χρονου ιερέα

Ποια είναι η διαδικασία που τηρείται – Απολύμανση στους δημόσιους χώρους του χωριού που διαμένει ο κληρικός

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε στο Ρέθυμνο με φορέα έναν 58χρονο ιερέα από το Αμάρι έχει θέσει σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές του νομού.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του κληρικού, ο οποίος νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

candia

Σύμφωνα πληροφορίες  που μεταδίδει το goodnet.gr,  ο ιερέας μετέβη στο νοσοκομείο για άλλο λόγο, έχοντας μία φλεγμονή στο πόδι, που του είχε προκαλέσει πυρετό. Οι γιατροί, λόγω του πυρετού, του έκαναν τέστ, όπως προβλέπεται και αυτό βγήκε θετικό.

Ο κληρικός από την πρώτη στιγμή που πήγε στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε στην ειδική πτέρυγα που έχει δημιουργηθεί για τους ασθενείς με κορωνοϊό, όπου μεταφέρονται ούτως ή άλλως όσοι εμφανίζουν έστω και ύποπτα συμπτώματα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση – Σε καραντίνα η οικογένεια του

Την ίδια στιγμή οι αρχές πήραν δείγματα από όλα τα μέλη της οικογένειας του κληρικού και έχουν σταλεί προς εξέταση, με τα αποτελέσματα να αναμένονται αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Πάντως, ακόμα και αν τα τεστ είναι αρνητικά, η οικογένεια θα παραμείνει σε καραντίνα, καθώς συμπτώματα μπορεί να εκδηλωθούν αργότερα, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πηγές τα παιδιά του ιερέα δουλεύουν σε γηροκομείο.

Από το δήμο Αμαρίου έγινε ενημέρωση προς όλους τους κατοίκους του χωριού στο οποίο διαμένει ο ιερέας, ώστε να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν οποιαδήποτε επαφή. Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή να γίνει άμεσα απολύμανση όλων των δημόσιων χώρων του χωριού.

Σε ό,τι αφορά το χωριό όπου ο 58χρονος κληρικός είναι εφημέριος, διαπιστώθηκε από την έρευνα που έγινε πως είχε να πάει από τις 6 Μαρτίου, λόγω των μέτρων που είχαν επιβληθεί.

Σε ό,τι αφορά την ιχνηλάτηση, γίνεται επαφή με όλους όσοι πιθανόν να είχαν έρθει σε επαφή με τον ιερέα, αλλά και μέλη της οικογένειας του, προκειμένου να διαπιστωθεί πως ο άνθρωπος κόλλησε τον covid-19.

με πληροφορίες:  goodnet.gr