Αυτοί είμαστε! Ο “Ζορό”, η επιβράβευση και ο “πιστολέρο”…

Διανύουμε πρωτόγνωρες εποχές. “Κατεδάφιση” ηθών, καταπάτηση νόμων, μια αδιανόητη αγριότητα σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής μας ζωής…

Αιτία μπορεί να είναι η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, αλλά, προφανώς την εκφράζουμε στη χείριστη και πιο ντροπιαστική μορφή της….

candia

Ένα είναι σίγουρο… Ανέκαθεν το ποδόσφαιρο αποτελούσε, αποτελεί και θα αποτελεί τον “καθρέπτη” της κοινωνίας μας και όλων των κοινωνιών!

Άπαντες σοκαριστήκαμε με τα όσα έγιναν στο γήπεδο Τούμπας την περασμένη Κυριακή… Κυρίως με την είσοδο του “πιστολέρο” Ιβάν Σαββίδη. Στην τσέπη το πιστόλι και όποιον πάρει ο Χάρος! Δεν υπάρχει τίποτα πραγματικά… ούτε σεβασμός, ούτε νόμοι… Καλά για την παιδεία, δεν το συζητάμε καθόλου…

Δε θα σχολιάσω το προχτεσινό γεγονός, διότι αυτό σχολιάστηκε παντού και από το site μας χτες, στον “Κύριο Έπαρχο”…

Δεν μπορώ όμως να μη σχολιάσω όλους εκείνους τους δημοφιλείς παράγοντες ή πολιτικούς που (άκουσον άκουσον) επικροτούν αυτό που έκανε ο κύριος Ιβάν! Ή έστω το δικαιολογούν!

Πρώτος και καλύτερος, ο κύριος Παναγιώτης Ψωμιάδης! Ο γνωστός (λόγω και της πρόσφατης διαφήμισής του) και ως “Ζορό”! Ένας εκ των μεγαλυτέρων δημαγωγών της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, ο οποίος τόνισε ότι “αφού δεν σέβεστε τον Ρωσοπόντιο, θα τον φοβάστε”! Δηλαδή ο άνθρωπος ζει σε ένα δικό του “σύμπαν”… Προφανώς βέβαια υπηρεσίες προσφέρει και λαϊκισμό (στον κόσμο του ΠΑΟΚ) κάνει… Επικροτεί, εν μέρει (διότι στις δηλώσεις του λέει το αντίθετο), την κίνηση Σαββίδη. Να τον φοβάστε! Ακούτε; Ακούτε κύριοι υπεύθυνοι του πρωταθλήματος, ακούτε κυβερνητικά στελέχη, ακούτε αρμόδιοι των Αστυνομικών αρχών; Ακούτε κύριοι δικαστές; Να τον φοβάστε τον Ρωσοπόντιο!

Αυτοί είμαστε!

Σα να μην έφτανε αυτό ήρθε η ανάρτηση του κύριου Δημήτρη Γιαννακόπουλου (πρόεδρος ΚΑΕ Παναθηναϊκός) στο instagram… “Κάθε αντίδραση, όταν σε αδικούν, ακόμα και οι λανθασμένες, είναι δικαιολογημένες. Respect στον Ιβάν”! Τώρα εδώ τι να πει κανείς; Καταρχάς το ύφος δηλώνει ότι οι δυο τους είναι καλοί φίλοι και ο φίλος θέλει να στηρίξει και να επιβραβεύσει το φίλο του… Respect ρε Ιβάν που μπήκες με την “κουμπούρα” στο γήπεδο! Την επόμενη φορά μπορείς, αν θες, να το χρησιμοποιήσεις κιόλας, για να σε σεβαστούμε 10 φορές!

Τι ακούμε, τι βλέπουμε… Δε λέγεται!

Το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά τα φαινόμενα τα βλέπουν μικρά παιδιά που, και να μην το θέλουν, κάποια από αυτά παραδειγματίζονται…

Δεν έχω άλλα λόγια να εκφράσω την απέχθεια μου και στα γεγονότα (αυτά καθ’ αυτά) αλλά κυρίως και περισσότερο, σε όλους αυτούς που επικροτούν αυτή την κατάσταση! Αυτοί είναι οι χειρότεροι…

Καλημέρα σας!

ΥΓ: Κύριε Βασιλειάδη και κύριε Τσίπρα, η διακοπή του πρωταθλήματος δεν λύνει το πρόβλημα. Κάποτε ο παλιός και για πολλούς, “γραφικός” δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου είχε πει “για να σωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει σε μια νύχτα να υποβιβαστούν όλες οι μεγάλες ομάδες στη Γ’ Εθνική”! Τότε γελούσαμε, τώρα αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχε! Το πρωτάθλημα ας συνεχιστεί με τον Ατρόμητο, τον Αστέρα Τρίπολης, τον Πανιώνιο και τον Παναιτωλικό… Ναι, ρε! Γιατί όχι; Αλλά όχι διακοπή! Όχι όλοι στο ίδιο καζάνι!

Vas Fou – eparxies.gr