Α.Κουτσαυτάκης: Πόσες ζωές θα πρέπει να κινδυνεύσουν για να φτιάξουν τον δρόμο;

‘Εχω και πάλι ξανά αναφερθεί στο ίδιο πρόβλημα, όπως και πολλοί ακόμη οδηγοί, αγανακτισμένοι με την επαρχιακή οδό Ταυρωνίτη-Βουκολιών, αλλά δυστυχώς η κατάσταση παραμένει ίδια…

Του Αρτέμη Κουτσαυτάκη*

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν ο δρόμος αυτός είναι από τους βασικότερους δρόμους που συνδέουν την εθνική οδό, με όλα τα χωριά της περιοχής, αλλά κυρίως με την Παλαιόχωρα, που αποτελεί τόπο προορισμού των περισσοτέρων επισκεπτών (Ελλήνων και ξένων) που έρχονται τα Χανιά, αλλά και της Κουντούρας, απ΄όπου με νταλίκες μεταφέρονται τα περισσότερα αγροτικά προϊόντα στο λιμάνι της Σούδας.

Και όμως από το έτος 2013 που έγιναν οι εργασίες εκσκαφής του οδοστρώματος και τοποθετήθηκαν σωλήνες για το βιολογικό, ο υπεύθυνος εργολάβος, μετά το πέρας αυτών, σκέπασε τα χαντάκια,επανατοποθέτησε ασφαλτοτάπητα, αλλά οι κακοτεχνίες που έγιναν, μάλλον έκαναν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας ακατάλληλο για κυκλοφορία οχημάτων. Η κίνηση, λόγω εποχής, είναι πολύ αυξημένη, τα αυτ/τα κινούνται σχεδόν ανεξέλεγκτα στο μέσο της οδού και ο κίνδυνος να προκληθεί τροχαίο ατύχημα και να χαθούν ανθρώπινες ζωές είναι μεγάλος.

Σε σχετικές ερωτήσεις, που είχα κάνει στο παρελθόν, σε κάποιους υπεύθυνους του Δήμου Πλατανιά , μου είχαν απαντήσει ότι…πρέπει πρώτα να γίνουν οι κάθετοι , να συνδεθεί ο βιολογικός και μετά να αποκατασταθεί το οδόστρωμα.Πότε όμως; Πόσα χρόνια ακόμη θα πρέπει να περάσουν; Πόσα αυτ/τα θα πρέπει να καταστραφούν; Πόσες ζωές θα πρέπει να κινδυνεύσουν;

Νομίζω ότι η ΔΕΥΑΒΑ του Δήμου Πλατανιά έχει την ευθύνη του έργου και θα πρέπει επιτέλους να δώσει λύσεις σχετικά με αυτό το θέμα. Αν νομίζουν ότι το οδόστρωμα είναι βατό μπορούν να κάνουν μια δοκιμή με το αυτοκίνητο τους. Ίσως έτσι βγάλουν πιο καλά συμπεράσματα..

  • πρώην Αστυνομικός διευθυντής Χανίων