Χανιώτικη φασολάδα με πορτοκάλι από τα χέρια του Πατσή! Θα την λατρέψετε…

Πληροφορίες για να την ετοιμάσετε…

Το άρωμα του πορτοκαλιού κάνει ιδιαίτερη και ξεχωριστή αυτή τη φασολάδα. Τολμήστε να βάλετε ένα μικρό ξυλαράκι κανέλας.

Βήματα

1

Μουλιάζουμε τα φασόλια για 6 με 8 ώρες ή αποβραδίς. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε. Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό φρέσκο νερό, που να τα καλύπτει κατά 7.5 εκ.

2

Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε. Τα τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα με αρκετό φρέσκο νερό, που να τα καλύπτει κατά 7.5 εκ.

3

Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

4

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

5

Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά στα φασόλια, μαζί με τις ντομάτες και άλλο 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο. Σιγοβράζουμε για 2 με 2 ½ ώρες, μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν αρκετά και η σούπα να γίνει πηχτή και να χυλώσει.

6

Ο χρόνος βρασίματος εξαρτάται από την ηλικία και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα όσπρια.

7

Περίπου 20 λεπτά πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και αλατίζουμε. Ακριβώς πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο έχει απομείνει και ανακατεύ

 

Πηγή: pasmageirevontas.gr