Και ο Όθωνας Χαραλαμπάκης στην… κούρσα για το νοσοκομείο Χανίων! Δείτε και μια σημαντική λεπτομέρεια για την εξέλιξη του διαγωνισμού…

Λίγες μόλις ώρες μετά το αναλυτικό ρεπορτάζ του “Κυρίου Έπαρχου” αναφορικά με την κάλυψη των θέσεων του διοικητή και του υποδιοικητή στο νοσοκομείο Χανίων, δυο ακόμη νέα στοιχεία περιήλθαν στην διάθεση μας και κρίθηκε σκόπιμο να επανέλθουμε…

Ο λόγος γίνεται για ένα ακόμη όνομα,το οποίο ήρθε να προστεθεί στην ήδη μακρά… λίστα των υποψηφίων καθώς και για μια ακόμη ενδιαφέρουσα πληροφορία, η οποία δεν αποκλείεται να αποδειχθεί καθοριστική για την εξέλιξη του διαγωνισμού..

Σε ότι αφορά το “πρόσωπο”…

Μάθαμε – από πολύ καλά ενημερωμένες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση – πως μεταξύ των “25” αιτήσεων που έχουν κατατεθεί προς αξιολόγηση, βρίσκεται και αυτή του κ. Όθωνα Χαραλαμπάκη, τέως ειδικού συνεργάτη του πρώην δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα.

Ο κ. Χαραλαμπάκης, πέραν την θητείας του στην οδό Κυδωνίας – αλλά και σε άλλες θέσεις ευθύνης που έχει υπηρετήσει στη δημόσια διοίκηση- διαθέτει ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα, σε σχέση με το σύνολο σχεδόν των έτερων διεκδικητών της θέσης του διοικητή: έχει θητεύσει ως διοικητής – επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου στο Υπουργείο Υγείας, στο Δαφνί  και στο Δρομοκαΐτειο της Αττικής.

Σίγουρα η εμπειρία που έχει αποκομίσει δεν είναι αμελητέα ούτε και μπορεί εύκολα να προσπεραστεί. Την ίδια ώρα προφανώς, στην περίπτωση Όθωνα, δεν μπορεί να προσπεραστεί εύκολα – αυτό να είναι ίσως και το μεγαλύτερο του εμπόδιο – η κομματική του ταυτότητα, καθώς είναι ευρύτερα γνωστό πως  προέρχεται από τον ΠΑΣΟΚικό σωλήνα κάτι που ουδέποτε φυσικά δεν κράτησε κρυφό.

Ο ίδιος δε, είχε παραιτηθεί με θυελλώδη τρόπο, από την διοίκηση του “Δαφνιού“το Νοέμβριο του 2013, επί των ημερών Άδωνι Γεωργιάδη στο Υπουργείο Υγείας, με μια επιστολή “φωτιά” για τα τεκταινόμενα εκείνη την εποχή, στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Λεπτομέρεια: Ο κ. Χαραλαμπάκης, φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την διοίκηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου…

Πάμε τώρα στην “πληροφορία” για τη  διαγωνιστική διαδικασία.

Μέχρι και πρόσφατα γνωρίζαμε πως μετά την κατάθεση των αιτήσεων στην Επιτροπή Αξιολόγησης, θα ακολουθούσε η “συνέντευξη” με τον Υπουργό και τους στενούς του συνεργάτες, προκειμένου να αποφασιστούν οι διορισμοί για το εκάστοτε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Το “σκέλος” αυτό, με βάση την επίσημη πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσκομείων Ε.Σ.Υ., δεν προβλέπεται ΠΟΥΘΕΝΑ, κόντρα στα όσα γνωρίζαμε! (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την προκήρυξη του Διαγωνισμού)

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, δεν τίθεται επισήμως τουλάχιστον θέμα πρόσκλησης των επικρατέστερων υποψηφίων – ανά νοσηλευτικό ίδρυμα – στο Υπουργείο Υγεία άρα και οι οποίες ανακοινώσεις, θα γίνουν όπως όλα δείχνουν, παρακάπτοντας το συγκεκριμένο “σκέλος” απευθείας…

Σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα των ανακοινώσεων, η πληροφόρηση παραμένει ως είχε, άρα δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάτι νεότερο, νωρίτερα από τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

   Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα

                                                   “Ο Κύριος Έπαρχος”