Για τα αποτελέσματα της χρήσης της πλαστικής σακούλας, με παρέμβασή του, κάνει λόγο σε ανάρτησή του, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης.

Και τονίζει:

“Με τη σχετική Οδηγία που ψηφίσαμε στις αρχές της θητείας μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και εφαρμόστηκε στην Ελλάδα πρόσφατα, πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό να αλλάξουμε μια καθημερινή μας συνήθεια: την βλαπτική χρήση της πλαστικής σακούλας.

Το πρόβλημα όμως για το περιβάλλον είναι μεγαλύτερο και πολυπλοκότερο.

Οι πλαστικές σακούλες υπολογίζεται ότι ευθύνονται μόνον για το 30% των απορριμμάτων στις ακτές και για το 10% στον πυθμένα.

Και τα υπόλοιπα τι είναι; Μυριάδες αντικείμενα, τα περισσότερα καθημερινής χρήσης: πλαστικά μπουκάλια και τα πώματά τους, καλαμάκια, συσκευασίες τροφίμων, αποτσίγαρα – που λίγοι γνωρίζουν ότι κατασκευάζονται από ένα είδος πλαστικού και όχι από βαμβάκι – και πολλά άλλα.

Πρέπει λοιπόν να βιαστούμε γιατί τα πλαστικά βρίσκονται ήδη ακόμα και στα απομακρυσμένα θαλάσσια νερά ενώ έχουν εισβάλλει για τα καλά στην διατροφική αλυσίδα μέσω των αλιευμάτων.

Θα πρέπει να είμαστε τολμηροί στις λύσεις που θα προκρίνουμε, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε κάποιες από τις «αγαπημένες» μας συνήθειες.

Κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι ακόμα τον πόλεμο”.

Πηγή: Cretalive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here