«1ο Mellon Run: Τρέχουμε για το «Μέλλον» την Κυριακή 9 Οκτωβρίου

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου, και του δήμου Φαιστού, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες νοτίου Κρήτης «Το Μέλλον» πραγματοποιεί το 1ο αγώνα δρόμου «Mellon Run», την Κυριακή  9 Οκτωβρίου με αφετηρία το πρώην Δημοτικό Σχολείο της Φανερωμένης  στο δήμο Φαιστού. Σήμερα σε συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης ο πρόεδρος του συλλόγου και Παραολυμπιονίκης στο Ρίο Μανόλης Στεφανουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα αθλητισμού Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Συριγωνάκης, και ο δημοτικός σύμβουλος Φαιστού Γιάννης Κουκουλάκης αναφέρθηκαν στη αθλητική διοργάνωση που έχει παράλληλα και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

1ο Mellon Run

candia

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης: «Συγχαίρω καταρχήν για άλλη μια φορά τον Παραολυμπιονίκη μας στο Ρίο Μανόλη Στεφανουδάκη που τίμησε για πολλοστή φορά την Ελλάδα, την Κρήτη το Ηράκλειο, ένας αθλητής που έχει πολλά να προσφέρει ακόμα. Την Κυριακή θα γίνει μια μεγάλη γιορτή για τον αθλητισμό στη Μεσσαρά, στο δήμο Φαιστού και καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει στους αγώνες».

Ο Εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Συριγωνάκης:«Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση γιατί πέρα του φιλανθρωπικού χαρακτήρα και τις κοινωνικές διαστάσεις είναι μια εκδήλωση με ιδιαίτερη αξία που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και διάδοση του μαζικού αθλητισμού και μάλιστα σε αποκεντρωμένο επίπεδο.Προσκαλούμε τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος στηρίζοντας την διοργάνωση αυτή».

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες νοτίου Κρήτης «Το Μέλλον» Μανόλης Στεφανουδάκης: «Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, κύριος στόχος είναι η ενίσχυση του έργου του συλλόγου που έχει 300 μέλη άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ υλοποιεί πολλά θεραπευτικά προγράμματα. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το δήμο Φαιστού που μας στηρίζουν. Ήδη καλύψαμε το όριο των 500 συμμετοχών, ωστόσο οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στους αγώνες που είναι «ανοιχτοί».

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φαιστού Γιάννης Κουκουλάκης: «Ως δήμος στηρίζουμε το σημαντικό έργο που παράγει ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες νοτίου Κρήτης «Το Μέλλον». Ο αθλητισμός στα άτομα με ειδικές ανάγκες αποτελεί ένα πολύτιμο αγαθό ζωής, και αυτοί οι αγώνες θα θεσμοθετηθούν στη περιοχή».

 

Οι αγώνες

Αγώνες δρόμου 16 και 6 χλμ για τους ενήλικες και 1χλμ για τα παιδιά  Τόπος διεξαγωγής:  Φανερωμένη Δήμου Φαιστού

Εκκίνηση Τερματισμός: Πρώην Δημοτικό Σχολείο Φανερωμένης,

Ώρα εκκίνησης: 16 χιλιόμετρα 10:00 πμ, 6 χιλιόμετρα 10:10 πμ, 1 χιλιόμετρο 10:20 πμ.

ΔιαδρομήΗ μεγάλη διαδρομή έκτασης 16 χιλιομέτρων  θα ξεκινήσει από τα γραφεία του συλλόγου, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Φανερωμένης, θα συνεχίσει με το γύρο του Φράγματος της Φανερωμένης και θα καταλήξει πάλι στα γραφεία του συλλόγου. Μια διαδρομή που θα περιλαμβάνει  τρέξιμο στην άσφαλτο αλλά και σε χωματόδρομο, μέσα στη φύση.

Η δεύτερη διαδρομή των 6 χιλιομέτρων , μπορεί να ολοκληρωθεί με τρέξιμο ή ακόμα και με πεζοπορία για εκείνους που προτιμούν να περπατούν και να απολαμβάνουν τη φύση. Τέλος τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αγωνισθούν σε μια διαδρομή 1 χιλιομέτρου προς την ίδια κατεύθυνση.

-Ώρα προσέλευσης: Οι συμμετέχοντες πρέπει να  προσέλθουν μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα στον οποίο θα συμμετέχουν.