13ο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη – Πρόκειται για εργαζόμενη στο νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου

Σημειώθηκε στο Λασίθι όπου πλέον τα κρούσματα είναι δυο

Ένα ακόμα επιβεβαιωμένο κρούσμα καταγράφηκε σήμερα στην Κρήτη. Πρόκειται για γυναίκα στο Λασίθι η οποία αποτελεί τον υπ’ αριθμόν 13 ασθενή στο νησί και το δεύτερο κρούσμα στο νομό Λασιθίου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το neakriti.gr, η 24χρονη είναι γιατρός του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα ειδικευόμενη.

candia

Η νεαρή γυναίκα εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα όπως βήχα και πυρετό πριν από 10 ημέρες και από τη στιγμή που ανήκει σε προσωπικό νοσηλευτικού ιδρύματος οι ιθύνοντες της συνέστησαν άμεσα να βρεθεί σε κατ’οικον περιορισμό για δέκα ήμέρες, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Για δέκα ημέρες η 24χρονη παρέμεινε στο σπίτι και μόνο την Κυριακή 29/3 οπότε αισθάνθηκε και πάλι συμπτώματα απευθύνθηκε σε νοσοκομείο του Ηρακλείου υπεβλήθη σε τεστ το οποίο έδειξε ότι είναι θετική στον ιό.

Το γεγονός ότι απουσίαζε από το νοσηλευτικό ίδρυμα φαίνεται ότι αποτέλεσε σημαντική κίνηση για την ασφάλεια του υπόλοιπου προσωπικού και των ασθενών.

Κανένας λόγος ανησυχίας για το νοσοκομείο

Η λειτουργία του νοσοκομείου συνεχίζεται κανονικά και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, ούτε συντρέχει λόγος ανησυχίας αφού η 24χρονη βρισκόταν εκτός καθηκόντων όλη την επίμαχη περίοδο ανάρρωσης από τον ιό. Μάλιστα ενώ το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ προβλέπει 7 μέρες για τους υγειονομικούς η 24χρονη παρέμεινε συνολικά 10 μέρες στο σπίτι της.

Πλέον η Κρήτη μετράει ένα κρούσμα στο Ρέθυμνο, δυο στο Λασίθι και τα υπόλοιπα στο Ηράκλειο. Δυστυχώς και ένα θάνατο του 42χρονου Γερμανού καθηγητή.