13η σύνταξη: Μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς-Αναλυτικά τα ποσά που θα πάρουν οι συνταξιούχοι

Άμεσα η νομοθέτηση – Έρχεται µε κλιµάκωση 30% – 100% επί του ποσού της µεικτής κύριας σύνταξης.

Μόνιμη θα είναι τελικά η χορήγηση της 13ης σύνταξης, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Εξειδικέυοντας, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, δήλωσε ότι θεσπίζεται η 13η σύνταξη, προστίθεται στα εισοδήματα των συνταξιούχων και τα αυξάνει σε σταθερή βάση.

«Αυτή η πρωτοβουλία ολοκληρώνει μία συνολική προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2015, προκειμένου να στηρίξουμε τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους και να αντιστρέψουμε την εικόνα κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος, που μας παραδόθηκε», σχολίασε μεταξύ άλλων η υπουργός Εργασίας.

Όπως είπε, η χορήγηση της 13ης σύνταξης αφορά όλους τους συνταξιούχους της χώρας (ωφελούμενοι 2.523.038 συνταξιούχοι) και θα καταβληθεί ως εξής:

  • για συντάξεις μέχρι 500 ευρώ, αυτή θα ανέλθει στο 100% της σύνταξης,
  • για συντάξεις από 501-600 ευρώ, στο 70%,
  • για συντάξεις από 601-1000 ευρώ στο 50%
  • Και για συντάξεις άνω των 1000 ευρώ θα αφορά το 30% της σύνταξης

Το μέτρο θα νομοθετηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και, σύμφωνα με την υπουργό, «θα το νομοθετήσουμε με τρόπο ώστε κάθε επόμενη χρονιά να υπάρχει η δυνατότητα, εφόσον έχουμε ακόμη περισσότερη δημοσιονομική ευχέρεια, αυτό να βελτιώνεται και να αυξάνεται».