Ψέμα η διάσωση απο Νορβηγό στην παραλία της Παλαιόχωρας – “έκλεψε” την δόξα από τον Έλληνα ναυαγοσώστη

Άνθρακας τελικά ήταν ο θησαυρός της είδησης που παρουσίασε εφημερίδα από την Νορβηγία στην οποία φαινόταν ήρωας ο Henning Søfting. Προς αποκατάσταση της αλήθειας και μετά από επικοινωνία που είχε ο ναυαγοσώστης  Α.Κ. το πραγματικό συμβάν και το οποίο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με αυτό που μας μετέφεραν τα ξένα μέσα έχει ως εξής.

 

Ένας 55χρονος άνδρας από την Αυστρία παρασύρθηκε από τα ρεύματα της περιοχής με αποτέλεσμα μόλις αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο τα παιδιά του να αρχίσουν να ουρλιάζουν. Ο ναυαγοσώστης Α.Κ. βρέθηκε άμεσα στον τουρίστα ο οποίος πάλευε με τα κύματα και πραγματοποίησε την διάσωση.

 

Ο «ήρωας» που τελικά δεν ήταν και έκλεψε μερικές γραμμές δημοσιότητας εις βάρος του ναυαγοσώστη απλά ήρθε στα 10 από την ακτή και απλά πέρασε το χέρι του κάτω από την μασχάλη του 55χρονου Alfred.

 

ΑΥΤΗ λοιπόν είναι η αλήθεια για το γεγονός και όχι αυτό που μας παρουσίασαν τα ξένα μέσα. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον ναυαγοσώστη που επικοινώνησε μαζί μας και φυσικά να του απολογηθούμε για το γεγονός ότι μεταφέραμε την είδηση από το εξωτερικό.

Επίσης έγινε update και στην είδηση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)