Πρόεδρος ΑΟΠ: «Βάζουμε τις βάσεις για να εκπροσωπήσουμε τα Χανιά και τον Δήμο Καντάνου Σελίνου στη Γ΄Εθνική»

Ο Αθλητικός Όμιλος Παλαιόχωρας έχει κλέψει τις εντυπώσεις με τις μεταγραφές που έχει πραγματοποιήσει. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Ιωσήφ Δελάκης, μίλησε στα Σελινιώτικα Νέα και στο eparxies.gr για τους στόχους της ομάδας, οι οποίοι είπε πως είναι να μπουν οι βάσεις ώστε η ομάδα να εκπροσωπήσει τα Χανιά και τον Δήμο Καντάνου Σελίνου στη Γ΄Εθνική.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Μέχρι στιγμής η Παλαιόχωρα είναι πρωταθλήτρια στις μεταγραφές και μάλιστα με ηχηρά ονόματα, πως προέκυψε το ενδιαφέρον  για την ομάδα σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο δεν προσφέρεται για επενδύσεις;

«Καταρχήν σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μας δίνεται να πούμε στον κόσμο δυο λόγια και να παρουσιάσουμε το πλάνο και το όραμά μας για την ομάδα και για τον τόπο μας!

Οι μεταγραφές μας, δείχνουν ξεκάθαρα τους στόχους και τη δυναμική μας, μια δυναμική που αντλούμε από τον τόπο μας αλλά και από την πορεία της ομάδας μας όλα αυτά τα χρονιά!

Όσο για την ενασχόλησή μου, πάντα βοηθούσα την ομάδα από απόσταση, μέχρι που αποφάσισα να ασχοληθώ ποιο ενεργά και να προσφέρω ότι μπορώ ώστε αυτή η ομάδα και τα παιδιά των ακαδημιών να έχουν τις σωστές εγκαταστάσεις για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να χαίρονται το ποδόσφαιρο».

Πότε θα ολοκληρωθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός και τι να περιμένουμε στη συνέχεια; Είναι αυτοσκοπός το πρωτάθλημα, καθώς οι μέχρι τώρα κινήσεις αυτό δείχνουν.

«Δουλεύουμε καθημερινά με τους προπονητές, τον γενικό αρχηγό και το υπόλοιπο συμβούλιο, ώστε να χτίσουμε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει και θα βάλει τις βάσεις φέτος για να εκπροσωπήσει τα Χανιά και τον Δήμο Καντάνου Σελίνου, στη Γ’ εθνική κατηγορία».

Εκτός από μεταγραφές κρατήσατε και ένα μεγάλο κομμάτι από το περσινό ρόστερ είναι ένα «στοίχημα» για σας να διατηρηθεί και το τοπικό στοιχείο;

«Δεν μπορεί να υπάρξει αύριο χωρίς τα δικά σου παιδιά. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, το υλικό που υπάρχει ακόμα και σήμερα, δεν αξιολογήθηκε σωστά, ούτε και εξελίχθηκε όπως θα έπρεπε!

Αν δεν υπήρχαν αυτά τα παιδιά, η ομάδα δε θα μπορούσε να αλλάξει σελίδα, χωρίς την ψυχή και την προσωπικότητά τους, η ομάδα δε θα είχε ταυτότητα».

Πιστεύετε ότι μια καλή χρονιά και με παίκτες εγνωσμένης αξίας θα ωθήσουν ακόμα περισσότερα παιδιά από την Παλαιόχωρα να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο και σε αυτό είναι σύμμαχος το νέο ουσιαστικά γήπεδο που έχει η ομάδα;

«Μα φυσικά, πρέπει πια, κυρίως οι ντόπιοι ποδοσφαιριστές, να καταλάβουν ότι δεν κλωτσάνε απλά μια μπάλα και κάνουν την πλάκα τους.

Πρέπει να εμπεδώσουν ότι εκπροσωπούν τον τόπο τους, την ομάδα τους, τους φίλους τους, την οικογένειά τους, τη φανέλα που φορούν και όλα όσα πρέπει να πρεσβεύει και να αντιπροσωπεύει μια ομάδα που σέβεται το παρελθόν, εκτιμάει το παρόν και χτίζει, για το μέλλον της»

Ποιο είναι το όραμα που έχετε για την ομάδα υπάρχουν οι βάσεις αλλά και η βοήθεια έτσι ώστε να κάνει την υπέρβαση της η ομάδα;

«Το όραμά μας δεν είναι καθαρά αθλητικό, αλλά πιο πολύ κοινωνικό θα έλεγα. Ο τόπος μας έχει τεράστια δυναμική και τεράστιες δυνατότητές εξελίξεις, αλλά όλα αυτά τα χρόνια οι εγωισμοί,  οι προσωπικές κόντρες και οι αντιπάθειες, έχουν καταντήσει αυτόν τον τόπο στάσιμο.

Ο αθλητισμός και ιδικά ένα ομαδικό άθλημα, όπως το ποδόσφαιρο, σου δίνει πάντα τη δυνατότητα να παραμερίσεις κάποια κομμάτια ατομικότητας και εγωισμού και να προσπαθήσεις να γίνεις ένα με το σύνολο, να γίνεις συμπαίχτης-συναγωνιστής, να κάνεις θυσίες, στην αρχή λόγω πρέπει, αλλά αργότερα λόγω θέλω!

Θέλουμε η ομάδα μας, πέρα από την αγωνιστική της ταυτότητα, να είναι και οδηγός, ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας!

Η φιλοσοφία μας σαν ομάδα, είναι και θα είναι από εδώ και στο εξής η ίδια.

Από τον πιο μικρό ηλικιακά ποδοσφαιριστή μας μέχρι και τον πιο μεγάλο, θα πρέπει να έχουμε σαν οδηγό, την ομαδικότητα, τον σεβασμό προς όλους και την αγωνιστική πειθαρχεία που θα μας βοηθήσει να εκπληρώσουμε τους στόχους μας»

Ποια είναι η γνώμη σας για τις εκλογές της ΕΠΣΧ και όλα αυτά που γίνονται το τελευταίο διάστημα;

«Δυστυχώς, βλέποντάς από απόσταση τη μάχη που εξελίσσεται, φοβάμαι ότι το μόνο ζημιωμένο που θα βγει από την όλη διαδικασία, θα είναι το χανιώτικο ποδόσφαιρο!

Είναι κρίμα να βλέπεις ανθρώπους με ιστορία στον χώρο του ποδοσφαίρου και από τις δυο παρατάξεις, να μάχονται για τον ίδιο σκοπό, χωρίς να γνωρίζουν καλά καλά γιατί διαφωνούν!

Μακάρι να μπορούσαν να κάτσουν όλοι τους στο ίδιο τραπέζι, και να έβαζαν ως μοναδικό θέμα συζήτησής, το καλό του χανιώτικου ποδοσφαίρου και να πορευόντουσαν με αυτό».

Το χανιώτικο ποδόσφαιρο έχει ανέβει επίπεδο τα τελευταία χρόνια και μάλιστα την επόμενη χρονιά θα έχει τέσσερις εκπροσώπους σε Σούπερ Λίγκα, Φούτμπολ Λιγκ αλλά και Γ’ Εθνική. Θεωρείτε ότι μπορεί να αντέξει αυτός ο αριθμός με δεδομένο ότι μοιράζονται χορηγίες αλλά και εισιτήρια;

«Το βασικότερο και σημαντικότερο κομμάτι σε μια ομάδα που θέλει να κοιτάζει ψηλά, ήταν, είναι και θα είναι οι ακαδημίες της.

Αν δεν έχεις παιδιά απτά σπλάχνα σου να περάσουν στο πετσί της ομάδας τις αξίες και αυτά που πρεσβεύει η ομάδα, δεν έχεις κανένα μέλλον, καμία ταυτότητά και εν συνέχειά και αναπόφευκτα, κανέναν λόγω ύπαρξής!

Παραδείγματά άλλωστε υπάρχουν αμέτρητα!

Όλες οι χανιώτικες ομάδες που βρίσκονται στις επαγγελματικές κατηγορίες, έχουν κάνει τεράστια βήματα στο κομμάτι αυτό και αυτός πιστεύω  θα πρέπει να είναι και ο βασικότερος λόγος ύπαρξής οποιασδήποτε ομάδας..!

Τα χρήματά κάποτε τελειώνουν για τον Α ή Β λόγο, το σημαντικό όμως είναι τι έχει μείνει από την ενασχόλησή μας ή ακόμα καλύτερά, τι έχει αφήσει ως παρακαταθήκη ο καθένας μας προσωπικά!

Κλείνοντας, το διοικητικό συμβούλιο και εγώ προσωπικά, προσκαλούμε όλους να στηρίξουν κυρίως ηθικά την καινούργια προσπάθειά που κάνουμε για τα παιδιά μας..!

Για να προσφέρουμε επιτέλους σε αυτόν τον τόπο το όραμα και δυναμική που του αξίζει».