Πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο από τη 15η γιορτή ντομάτας στην Κουντούρα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η 15η γιορτή της ντομάτας στην Κουντούρα την Κυριακή 5 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Η αναβαθμισμένη οργάνωση της καθιερωμένης γιορτής από το Σύλλογο Γυναικών Κουντούρας αλλά και με την αρωγή του Δήμου, είχε και έχει κάθε χρόνο αυτό το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια σ’ αυτούς, άντρες και γυναίκες, που με την καθημερινή δραστηριότητά τους αναδεικνύουν την ανάπτυξη της περιοχής.

Παρόντες στη γιορτή ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Βακάκης, η Αντιδήμαρχος Σταματία Βλησίδη, η πρόεδρος του ΔΣ Παγώνη Ζερβουδάκη, Σύλλογοι, Φορείς και άλλοι.

candia

Στη συνέχεια ο κόσμος απόλαυσε στο ζεστό χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κουντούρας παραδοσιακά φαγητά. σαλάτες και ποτά. Το καταπληκτικό συγκρότημα του κ. Μανωλαράκη κράτησε τους μερακλήδες Σελινιώτες μέχρι τις πρωινές ώρες.

Η ομιλία της προέδρου κας Λουράκη Κωστούλα

Ο Σύλλογος Κυρίων και Δεσποινίδων Κουντούρας η Πρόοδος σας καλωσορίζει και σας ευχαριστεί για την τιμή που μας κάνατε έτσι μας δείχνετε την αγάπη σας γι’ αυτό τον τόπο.

15η γιορτή ντομάτας γιορτή των θερμοκηπίων μας, γιορτή των πρώιμων κηπευτικών μας. Η καλή ηλιοφάνεια, το ζεστό κλίμα κατά τους χειμερινούς μήνες, η χαμηλή υγρασία που έχει αυτός ο ευλογημένος τόπος που ονομάζεται Κουντούρα ήταν η αρχή για να ξεκινήσει η καλλιέργεια ντομάτας και η κατασκευή θερμοκηπίων πριν 50 περίπου χρόνια.

Τόσο απλά φαίνονταν τα πράγματα στην αρχή όμως η καλλιέργεια της ντομάτας χρειάζεται την τέχνη της. Χρειάζεται κόπο, φροντίδα να εργαστείς με μεράκι για να σε ανταμείψει με τους καρπούς της.

Η ντομάτα είναι το φυτό που ορίζει τον τόπο μας και η καλλιέργειά της άνοιξε προοπτικές για την κατασκευή θερμοκηπίων στην περιοχή μας. Σήμερα τα κηπευτικά Κουντούρας είναι διεθνώς αναγνωρισμένο προϊόν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και έτσι η ντομάτα έχει γίνει το μέλημα του τόπου μας κάθε χρόνο τα θερμοκήπια αυξάνονται και έχει δημιουργηθεί ολόκληρη πρωτογενής βιομηχανία η οποία έθρεψε και θρέφει την κοινωνία μας και έχει γαλουχήσει τα νοικοκυριά μας.

 

Παραγωγή βίντεο: Τόνια Παγώνη
Μοντάζ: Θοδωρής Ξενάκης
Βίντεο: Κυριάκος Μαράκης