Ο κοσμοναύτης Μαλετσένκο επισκέφτηκε τον Δήμο Πλατανιά

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Πλατανιά πραγματοποίησε με τη συνοδεία του δημοσιογράφου Θανάση Αυγερινού καθώς καις της ομάδας αποθεραπείας του ( γιατρό, ψυχολόγο, γυμναστή ) όσο και της οικογένειάς του, ο   κοσμοναύτης Γιούρι Μαλεντσέκο στα πλαίσια της παραμονής του στο νησί μας.

Ο πολύπειρος κοσμοναύτης, ο οποίος συμμετείχε σε έξι αποστολές στο διάστημα στον διεθνή αεροδιαστημικό σταθμό, έχει συνολικό χρόνο παραμονής 826 ημέρες, είχε μια αρκετά ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Δήμαρχο Πλατάνια, κ.Ιωάννη Μαλανδράκη.

candia

13689794_10154280001442208_36662007_n

Ο Δήμαρχος Πλατανιά παρέδωσε στον κοσμοναύτη ως συμβολικό δώρο μια τσάντα με τοπικά προϊόντα και  εκδόσεις του Δήμου, σχετικές με την τοπική ιστορία και τον φυσικό πλούτο της περιοχής, ενώ ο κοσμοναύτης παρέδωσε στον Δήμαρχο μια κορνίζα με φωτογραφία του μέσα από το διαστημόπλοιο με ιδιόχειρη αφιέρωση.

Εντύπωση προκάλεσε στον κοσμοναύτη η αναφορά από site της ΝΑSA στο διατηρητέο μνημείο της φύσης , την Αρχαία μνημειακή ελιά των Βουβών και  εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να την επισκεφτεί.

entos grafeioy 1

Κατόπιν τούτου μετέβησαν μαζί με τον Δήμαρχο κ Ιωάννη Μαλανδράκη στις Άνω Βούβες του Δήμου Πλατανιά, στον χώρο της Μνημειακής Αρχαίας Ελιάς Βουβών και του μουσείου Ελιάς και Ελαιολάδου.

Ο κοσμοναύτης θαύμασε το πανάρχαιο δένδρο, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον φωτογράφο Χρήστο Κουτσαύτη, που είχε αποθανατίσει το αρχαίο δένδρο, παράλληλα εκθείασε για μια ακόμα φορά το ήπιο κλίμα της Κρήτης και το όμορφο ειδυλλιακό περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του, παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι κ.Γεώργιος Καλαϊτζάκης και ο κ.Νικόλαος Δασκαλάκης.

Κατόπιν παρατέθηκε σύντομο παραδοσιακό κέρασμα στο παρακείμενο καφενείο της Αρχόντισσας Καραπατάκη  στον κοσμοναύτη και τη συνοδείας του.