Καταγγελία του Δήμου Καντάνου-Σελίνου εναντίον του Δήμου Κισσάμου

Το πρωί της Δευτέρας,  ο Δήμαρχος Σελίνου – Καντάνου Αντώνης Περράκης, βρέθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων αλλά και στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Μπικάκη και τη νομική σύμβουλο Μερόπη Βαγιωνάκη και κατέθεσε έγγραφη καταγγελία ενώ νωρίτερα, είχε γίνει και μηνυτήρια αναφορά στο Αστυνομικό τμήμα Παλαιόχωρας.

Ο λόγος είναι ότι, σύμφωνα πάντα με τον Δήμαρχο Καντάνου Σελίνου, υπάρχει καταπάτηση των ορίων από τον Δήμο Κισσάμου με την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, σε τμήμα της Παραλίας στο Λαφονήσι που ανήκει στον Δήμο Καντάνου Σελίνου.

perrakis1

Μετά από επικοινωνία με τον Δήμαρχο Καντάνου Σελίνου Αντώνη Περράκη ενημερωθήκαμε για τα παραπάνω ενώ μας τόνισε πως όλα αυτά έλαβαν χώρα στην παραλία «Βουλισμένη» δηλαδή σε χώρο που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου του.

Όλα αυτά μάλιστα, χωρίς την άδεια του τμήματος περιβάλλοντος και της αρχαιολογίας καθώς οι συγκεκριμένοι χώροι, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα NATURA 2000 ενώ έχουν οριστεί και ως αρχαιολογικοί χώροι.

Αυτόματα λοιπόν τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Περιβάλλοντος.