Κατάθεση φωτιά: “Είδα τον πατέρα γυμνό, με την κόρη στο κρεβάτι”

Κατάθεση φωτιά απο μία γειτόνισσα που έχει μαγαζί  ακριβώς απέναντι από το σπίτι κολαστήριο στον Ταυρωνίτη Χανίων όπου έμενε ο Βρετανός πατέρας με τα θετά παιδιά του.

Όπως υποστήριξε μεταξύ άλλων:

Ο κατηγορούμενος έχει αυτοκίνητα,μηχανές πισίνες ..όταν τους πρωτογνώρισα διαπίστωσα ότι το παιδί δεν είχε αγάπη, η μεγαλύτερη σε ηλικία θετή κόρη του.

Είδα το θετό πατέρα γυμνό με την μεγαλύτερη κόρη του ,στο κρεβάτι.Άκουγα φωνές από το σπίτι και έβλεπα ότι τα παιδιά παραπατούσαν .Έβγαιναν έξω μόνο αν είχαν κάποια δουλειά για να πάρουν λεφτά .Η Τζείντ(η μεγαλύτερη κόρη) μου έλεγε ότι έφαγε μόνο ένα σάντουιτς ή και τίποτα στην διάρκεια της ημέρας .Μου έλεγε ..φύγε μη μας δουν και μιλαμε γιατί τότε θα έχω πρόηβλημα. Οι ενήλικες στο σπιτι μέσα ήταν συνεχώς μεθυσμένοι και το μπαλκόνι του σπιτιού  ήταν γεμάτο αλκόολ.»

Kατηγορούμενος: Είμαι αυστηρός αλλά όχι βίαιος

Ο κατηγορούμενος προς υπεράσπισή του ανέφερε ότι είναι αυστηρός αλλα όχι βίαιος επειδή έχει ανατραφεί σε καθολική οικογένεια.

Εισαγγελέας:Ενοχή για όλες τις πράξεις

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι έχουν πρόβλημα και σαν άνθρωποι. Τόνισε ότι υπάρχουν εξωφρενικές τιμωρίες για πράξεις που δεν επισύρουν καμία ποινή. Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος αρχικά θώπευε αλλά εν καιρώ ήρθε σε κανονική σεξουαλική επαφή με την μεγαλύτερη κόρη. Η ψυχολόγος του «Χαμόγελου του παιδιού» κ ο αδερφός, τα ανέφεραν ως αληθή.

Αργότερα, συνέχισε,κακοποίησε και τη μικρότερη αδερφή σεξουαλικά  παρουσία και των μικρότερων παιδιών. Η βάναυση συμπεριφορά συγκροτείται από όλες τις μαρτυρίες, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας επισήμανε ότι :Με βάση τη λογική και τα στοιχεία ο λόγος του κατηγορουμένου είναι μόνος του ενάντια σε όλα και πρότεινε:

-Ενοχή για όλες τις πράξεις

-Ενοχή συζύγου για κακοποίηση κ για απόκρυψη αλήθειας

Η συνήγορος των παιδιών συμφώνησε με τον εισαγγελέα αλλά τόνισε ότι και η μητέρα είναι ένοχη σε όλα.

Εν αναμονή της απόφασης και κατά την διαδικασία των αναγνωστέων εγγραφέων που ακολουθούν μετά τις καταθέσεις ήρθαν στο φως φρικιαστικές λεπτομέρειες προκαλώντας συναισθήματα οργής και αηδίας στο ακροατήριο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης απο την πλευρά του πάντως ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος είχε σάκχαρο στα 500 μιλιγκράμ και συνεπώς είχε στυτική δυσλειτουργία.

Η θετή θεία υποστήριξε ότι τα παιδιά λένε ψέματα

Η θετή θεία των παιδιών από την πλευρά της υπερασπίστηκε την αδερφή της και τον θετό πατέρα ,υπογραμμίζοντας ότι τα παιδιά λένε ψέματα και ότι είχαν ήδη ιστορικό κακοποίησης. Επίσης όπως υποστήριξε οι κοινωνικές υπηρεσίες της Βρετανίας είχαν ενημερώσει τους γονείς ότι στο μέλλον θα τους κατηγορούσαν για σεξουαλική κακοποίηση λόγω του ιστορικού τους.

Να σημειωθεί ότι η μητέρα ζει στην Αγγλία και στέλνει πράγματα στα παιδιά.

Ατάραχος και χαμογελαστός ο Βρετανός πα-τέρας

Ο Βρετανός νωρίς το πρωί μπήκε στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού ,χαμογελαστός προκαλώντας αρνητικά σχόλια ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι καταθέσεις των παιδιών του που παρουσιάζουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τα βασανιστήρια που βίωναν. Μάλιστα στο πλευρό τους βρίσκονται φίλοι τους από την Κρήτη αλλά και την Αγγλία.

Το δεύτερο σε ηλικία κορίτσι βγαίνοντας από την αίθουσα του δικαστηρίου ξέσπασε σε κλάματα στις αγκαλιές φίλων και γειτόνων. Λίγη ώρα αργότερα αφού κατέθεσε και το πρώτο σε ηλικία αγόρι βγαίνοντας καταφερθηκε λεκτικά ενάντια στην εκπρόσωπο των βρετανικών κοινωνικών υπηρεσιών, φωνάζοντας: Εσείς και το .. σύστημά σας!

Λίγο αργότερα σειρά είχε η ψυχολόγος από το Χαμόγελο του Παιδιού ,στο οποίο και φιλοξενούνται τα τρία από τα πέντε παιδιά της οικογένειας.

Ο ίδιος πριν 2 ημέρες είχε εμφανιστεί χωρίς ίχνος ντροπής ή διάθεση για μεταμέλεια για όσα κατηγορείται, για βασανιστήρια που σοκάρουν και είναι πέρα από κάθε λογική. Με την δίκη ωστόσο ,τότε να παίρνει αναβολή για σήμερα, επειδή ο 56χρονος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν έχει χρήματα για να διαθέσει στον συνήγορο υπεράσπισης.

Εν τέλει δόθηκε περιθώριο 2 ημερών για την προετοιμασία του έτερου δικηγόρου στον οποίο ανατέθηκε η υπόθεση.

Τα βασανιστήρια που σόκαραν…

Η υπόθεση του 56χρονου Βρετανού είχε σοκάρει και συγκλονίσει την Κρήτη αφού κατηγορείται ότι βιάζε τα παιδιά που είχε υιοθετήσει.

Η ζωή των ανήλικων τότε παιδιών στο σπίτι κολαστήριο στον Ταυρωνίτη Χανίων σύμφωνα πάντα με το παραπεμπτικό βούλευμα κόλαφο, το λιγότερο ως  καθημερινός Γολγοθάς μπορεί να χαρακτηριστεί. Φέρεται να κλείδωνε τα παιδιά σε δωμάτιο και να τα άφηνε νηστικά ακόμα και για 3 μέρες. Τα έβγαζε έξω στο κρύο του χειμώνα μόνο με τις πιτζάμες. Είχε ξυρίσει τα μαλλιά από τα ανήλικα τότε κορίτσια, ενώ κατ” εξακολούθηση βίαζε τα 2 από τα 3 κορίτσια και κακοποιούσε και τα 5 παιδιά σύμφωνα με τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Μόνο το ένα κορίτσι δε βίαζε και αυτό γιατί υποφέρει και από προβλήματα υγείας. Ο ίδιος ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ζούσε σαν βασιλιάς σε σπίτι με πισίνα, χρησιμοποιώντας τα ανήλικα τότε θετά παιδιά του ως υπηρέτες, σύμφωνα πάντα με τα όσα κατηγορείται. Αυτό το κατάφερνε και με τα 4.500 ευρώ μηνιαίως που όπως κατηγορείται λάμβανε ως επίδομα από τις βρετανικές κοινωνικές υπηρεσίες για την ανατροφή των θετών παιδιών.

Οι ανώνυμες καταγγελίες των γειτόνων στις βρετανικές κοινωνικές υπηρεσίες έπεφταν στο κενό, όπως και οι έρευνες για τον εντοπισμό της 57χρονης θετής μητέρας η οποία ακόμη και σήμερα διαφεύγει της σύλληψης. Εκμεταλλεύονταν με το σύζυγό της την απόσταση από το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρώντας ότι δεν θα τους έπιανε το δόκανο του νόμου και θα συνέχιζαν να ζουν με τα χιλιάδες ευρώ που εξασφάλιζαν μέσα από την ένοχη αυτή δραστηριότητά τους.

Η έρευνα της αστυνομίας

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν πριν από ένα περίπου χρόνο ο 56χρονος οδηγώντας μεθυσμένος έπεσε με το όχημά του σε σταθμευμένο όχημα γείτονα. Αντί να υπογράψει φιλικό διακανονισμό, έκανε φασαρία και με την εμπλοκή της αστυνομίας, ένα από τα κορίτσια βρήκε τη δύναμη να αποκαλύψει τα βασανιστήρια που υπέφεραν τα 5 παιδιά για 5 χρόνια.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με την υπόθεση που έχει προκαλέσει τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης και στις δύο χώρες, προσπαθώντας να ρίξουν φως στις σκιώδεις διαδικασίες που εξασφάλιζαν πολυτελή διαβίωση στους γονείς – τέρατα την ώρα που μάτωναν οι ψυχές των παιδιών.

Πήγη:neakriti.gr