Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα για διαρρήξεις-κλοπές καταστημάτων

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές καταστημάτων ύστερα από εμβολισμό των θυρών τους με την χρήση κλεμμένων αυτοκίνητων, τα οποία στην συνέχεια έκαιγαν σε ερημικές περιοχές.

Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες της 20-6-2016 στα Πατήσια, τρείς ημεδαποί ηλικίας 19, 24 και 29 ετών, μέλη της σπείρας ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 21χρονος συνεργός τους. Στην κατοχή τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ εξακολούθηση, του εμπρησμού και της απείθειας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν τον τελευταίο μήνα εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από σούπερ μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων. Για να πετύχουν τον σκοπό τους αφαιρούσαν, συνήθως βραδινές ώρες, αυτοκίνητα συγκεκριμένου τύπου, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσα εμβολισμού των γυάλινων θυρών των καταστημάτων.

Ειδικότερα, χρησιμοποιώντας τα κλεμμένα αυτοκίνητα και ένα δικό τους «συνοδευτικό», μετέβαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής προκειμένου να εντοπίσουν τα κατάλληλα για εμβολισμό, καταστήματα ενώ όπου αυτό δεν ήταν δυνατό, χρησιμοποιούσαν διαρρηκτικά εργαλεία για την παραβίαση τους.

Στη συνέχεια, ορισμένα από τα μέλη με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φορώντας γάντια, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν χρήματα και προϊόντα, ενώ στη συνέχεια μετέβαιναν σε ερημικές περιοχές και έκαιγαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα.

Μέχρι την ημέρα της σύλληψη τους, τα μέλη της σπείρας είχαν εντοπισθεί και καταδιωχθεί από Αστυνομικές περιπολίες, πλην όμως διέφευγαν της σύλληψης καθώς κατέφευγαν σε κοντινούς καταυλισμούς.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 17 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε σούπερ μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων σε διάφορες περιοχές της Αττικής, έξι περιπτώσεις κλοπών οχημάτων και πέντε εμπρησμοί.

Το οικονομικό όφελος από την παράνομη δράση της σπείρας υπολογίζεται στις 100.000 ευρώ.

Επιπλέον σημειώνεται ότι δύο εκ των δραστών είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.